Voedingsbegeleiding

Gezondheid voorop

Voeding op maat

Beste lezers,

Ik ben Jasmien Smets, en gezondheid is mijn passie. Al mijn hele leven heb ik me toegewijd aan het begrijpen van het belang van een gezonde levensstijl, waar voeding een essentieel onderdeel van is. Met meer dan 15 jaar ervaring begeleid ik met trots mensen naar een gezondere versie van zichzelf.

De vruchten van mijn toewijding zie je terug in ons bedrijf, Studio SportOpMaat. Hier zetten we onze kennis in om mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl op maat. Middels een geavanceerde bodyscan, uitgevoerd met een medisch gecertificeerd toestel, verstrekken wij gepersonaliseerde adviezen die inspelen op de unieke behoeften van elk individu.

Bij Studio SportOpMaat geloven we in het belang van nauwkeurige metingen en deskundig advies om een gezond en gebalanceerd leven te leiden. Ons toegewijde team staat klaar om jou te begeleiden op jouw reis naar welzijn.

Met gezonde groeten,

Jasmien Smets

Jasmien zwart wit
Gezondheid in een poedertje

Collageen

Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en een cruciale rol speelt bij het behoud van de structuur, stevigheid en elasticiteit van verschillende weefsels. Hier zijn enkele belangrijke functies en voordelen van collageen:

 1. Huidgezondheid: Collageen is een belangrijk onderdeel van de huid. Het helpt de huid stevig en elastisch te houden, waardoor het een rol speelt bij het verminderen van rimpels en het bevorderen van een jeugdige uitstraling.
 2. Gewrichten en bindweefsel: Collageen is aanwezig in botten, kraakbeen, pezen en ligamenten. Het helpt de gewrichten soepel te bewegen en draagt bij aan de structuur en sterkte van het bindweefsel.
 3. Haar en nagels: Collageen is betrokken bij de structuur van haar en nagels. Het kan helpen bij het versterken en bevorderen van de groei van zowel haar als nagels.
 4. Spijsvertering: Collageen is een belangrijk onderdeel van de structuur van het spijsverteringskanaal, met name in de darmwand. Het kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en de integriteit van de darmbarrière ondersteunen.
 5. Gezondheid van botten: Collageen vormt een essentieel onderdeel van botten en draagt bij aan hun sterkte en flexibiliteit.

Hoewel het lichaam collageen zelf produceert, neemt de productie na verloop van tijd af, wat kan leiden tot verlies van elasticiteit in de huid, gewrichtspijn en andere symptomen van veroudering. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om collageensupplementen te gebruiken om deze verloren gegane collageenproductie aan te vullen en de gezondheid van de huid, gewrichten en andere weefsels te ondersteunen.

Flesje gezondheid

Omega3 visolie

Omega-3 visolie is een voedingssupplement dat rijk is aan omega-3 vetzuren, met name eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waarvoor omega-3 visolie gunstig kan zijn:

 

 1. Hartgezondheid: Omega-3 vetzuren, met name EPA en DHA, hebben gunstige effecten op het cardiovasculaire systeem. Ze kunnen helpen bij het verlagen van triglycerideniveaus, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedvatfunctie, wat allemaal bijdraagt aan een gezond hart.
 1. Cognitieve functie: DHA, een van de omega-3 vetzuren, is een belangrijk component van hersencellen. Het speelt een rol in de ontwikkeling en het behoud van de cognitieve functie, met name bij kinderen en ouderen.
 1. Ontstekingsremmende eigenschappen: Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen, wat gunstig kan zijn bij aandoeningen waarbij ontsteking een rol speelt, zoals artritis.
 1. Ooggezondheid: DHA is ook aanwezig in hoge concentraties in het netvlies van het oog. Het kan helpen bij het behoud van de gezondheid van het oog en het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD).
 1. Verbetering van cholesterolniveaus: Omega-3 vetzuren kunnen gunstige effecten hebben op het cholesterolprofiel door het verhogen van het HDL (goede cholesterol) en het verlagen van het totale cholesterolgehalte.
 1. Huidgezondheid: Omega-3 vetzuren kunnen bijdragen aan een gezonde huid door de hydratatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het verkrijgen van omega-3 vetzuren uit voeding, met name vette vis zoals zalm, makreel en haring, de voorkeur heeft boven supplementen. Echter, voor sommige mensen kan het nemen van vloeibare omega-3 visolie een handige aanvulling zijn, vooral als ze moeite hebben om voldoende vis in hun dieet op te nemen.

Als je teveel omega 6 hebt en te weinig omega 3 kan dat je gezondheid op allerlei manieren beïnvloeden. In Japan en IJsland eten ze veel vette vis en daar leven ze gemiddeld 6 jaar langer en in een betere gezondheid dan hier in Nederland. Dit komt omdat ze o.a. veel meer omega 3 binnenkrijgen. In Nederland nemen we gemiddeld 164 gram omega 3, in Japan 573 en in IJsland zelfs 783 gram! Dus wij zitten behoorlijk in de minderheid.

Omegaflow is een geconcentreerde pure omega 3 olie. Het onderscheidt zich van de andere omega 3 producten door de hoge hoeveelheid DHA en EPA en de lage totox-waarde (mate van oxidatie). Omegaflow kan de disbalans in het lichaam herstellen en de cellen weer zacht en flexibel maken, zodat de goede voeding weer wordt opgenomen en de afvalstoffen worden afgescheiden. De cellen werken dan weer zoals ze behoren te werken.

DHA is vooral voeding voor het zenuwstelsel, de ogen en de hersenen. Je kunt je dan waarschijnlijk wel voorstellen wat voor een effect dit op je rust, mentaal welzijn, focus en concentratie heeft. De hoge EPA waarde speelt een belangrijke rol bij het remmen en onder controle houden van ontstekingen. Verder is de verhouding DHA en EPA van belang. Bij de meeste supplementen is er meer EPA dan DHA aanwezig terwijl dit juist andersom moet zijn, want ons lichaam heeft meer DHA nodig en bovendien is de hoeveelheid per dagelijkse dosis veel te laag.

Deze visolie zit niet in een capsule, maar in een glazen flesje. Je drinkt deze ook gewoon op en is niet vies. De omega 3 in capsule vorm heeft vaak een veel te hoge totox-waarde omdat er verhitting nodig is om het überhaupt in een capsule te krijgen en dan treedt er oxidatie op, waarbij tevens de DHA molecuulstructuur beschadigd raakt. De Omegaflow heeft een totox-waarde tussen de 4 en 6 en heeft daarmee één van de laagste totox-waarde. Verder bevat de olie vitamine D3. Deze combinatie maakt de Omegaflow olie zo uniek.

Waarom Pure Omegaflow visolie?
Ik wil een nieuwe levensstijl

Gezonder leven?

Neem contact met ons op via het contactformulier, mail studio@sportopmaat.be of bel +32 467 00 80 20. Samen maken we een nieuwe start naar een gezonde levensstijl!